Logo magazínu

Retro pomazánky na chlebíčky a jednohubky: 5 tradičních receptur podle ČSN norem

1 / 11
Prohlédnout znovu

Retro pomazánky na chlebíčky a jednohubky: 5 tradičních receptur podle ČSN norem

Který chlebíček je ten Váš nejoblíbenější? | profimedia
Kromě přes husté kovové sítko prolisovaného tvarohu pak do liptovské pomazánky patří našlehané máslo, mléko, najemno nakrájená cibule, mletá sladká paprika a sůl | iStock
Sardinková pomazánka skvěle chutná na vece, rohlíku, ale třeba i krajíci voňavého kváskového chleba | iStock
Dáváte-li přednost lehčím a svěžím tvarohovým pomazánkám, zkuste tu s taveným sýrem, zjemněnou máslem | iStock
Třenou nivu skvěle doplňuje například hroznové víno, vlašské ořechy nebo čerstvé či kompotované mandarinky a ananas | iStock
Sardinková pomazánka skvěle chutná na vece, rohlíku, ale třeba i krajíci voňavého kváskového chleba | istock
Nejen dospělí, ale i děti si oblíbí jemnou, lehkou a nadýchanou pomazánku z poctivé dušené vepřové šunky, vymíchaného másla a smetany na vaření, dochucenou špetkou sladké mleté papriky, pepřem a solí | iStock
Který chlebíček je ten Váš nejoblíbenější? | Vladimír Blažek
Tou nejoblíbenější, stále žádanou a běžně prodávanou, je pomazánka z pikantního českého sýra s modrou plísní uvnitř | iStock
Sardinková pomazánka skvěle chutná na vece, rohlíku, ale třeba i krajíci voňavého kváskového chleba | iStock
Dáváte-li přednost lehčím a svěžím tvarohovým pomazánkám, zkuste tu s taveným sýrem, zjemněnou máslem | iStock