Logo magazínu

Kynuté těsto 6x jinak: Ořechový závin, koblížky, skořicová bábovka i plněné rohlíčky

5 / 12
Prohlédnout znovu

Kynuté těsto 6x jinak: Ořechový závin, koblížky, skořicová bábovka i plněné rohlíčky

Báječně chutnají moravské koláčky, které kromě ovoce na povrchu mají ještě tvaroh uvnitř | iStock
Závin z kynutého těsta můžete ještě na povrchu posypat drobenkou a ve finále dozdobit ještě polevou | iStock
Rohlíčky z kynutého těsta vypadají složitě, udělat je ale zvládne každý | iStock
Šneky můžete naplnit ořechy, mákem, skořicí nebo třeba pudinkem | iStock
Kdo by nemiloval typický český moučník, jakým jsou nadýchané pocukrované koblížky | iStock
Obdobou našich koblih jsou bavorské vdolečky, které místo marmelády uvnitř mají na povrchu povidla a šlehaný tvaroh | iStock
Stále populárnější jsou také donuty, americké koblihy s dírou, které hezky vypadají především díky různý polevám a pestrému zdobení | iStock
Nejen na Velikonoce pak z kynutého těsta můžete upéct mazanec | iStock
Koláčky z kynutého těsta jsou nestárnoucí klasika | iStock
Plněné rohlíčky můžete dát dětem do školy k svačině | iStock
Věnec z kynutého těsta nejen báječně vypadá, ale i chutná | iStock
Kynuté těsto je v Česku oblíbené. Už naše prababičky z něj vytvářely nejednu dobrotu | iStock