Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na Škaredou středu, Velký pátek nebo Bílou sobotu?
1
/
18
Prohlédnout znovu
Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na Škaredou středu, Velký pátek nebo Bílou sobotu?
Tradiční velikonoční speciality
|
iStock
Jidáše mají specifický tvar.
|
istock
Na Škaredou středu se má podávat škaredé jídlo. Třeba roztrhaný bramborák nebo trhanec.
|
F.O.O.D.
Na Zelený čtvrtek se hodí polévka z medvědího česneku.
|
F.O.O.D.
Výborná je špenátová polévka se ztraceným vejcem.
|
F.O.O.D.
Zelené je i avokádo, dejte si ho třeba na toastech s uzeným lososem.
|
iStock
Na Velký pátek je ideální bramboračka.
|
F.O.O.D.
Dát si můžete i lososa.
|
iStock
Na Bílou sobotu se peče mazanec.
|
istock
Beránek se peče z piškotového těsta. Nebo také z tvarohového, pak je krásně vláčný.
|
istock
Bylinková nádivka s mandlemi
|
F.O.O.D.
Pletýnky mohou být také hezkou velikonoční ozdobou.
|
istock
Slavnostní tabule na Boží hod velikonoční
|
istock
V neděli už si můžete dát i maso, například jehněčí kotlety.
|
istock
Vařená vejce mají v kuchyni široké využití. Přidejte je třeba do polévky šmigrustovky.
|
iStock
Až nebudete vědět, co s vařenými vejci, zkuste je upéct nebo osmažit v masových koulích.
|
iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...