Logo magazínu

Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na Škaredou středu, Velký pátek nebo Bílou sobotu?

5 / 18
Prohlédnout znovu

Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na Škaredou středu, Velký pátek nebo Bílou sobotu?

Tradiční velikonoční speciality | iStock
Jidáše mají specifický tvar. | istock
Na Škaredou středu se má podávat škaredé jídlo. Třeba roztrhaný bramborák nebo trhanec. | F.O.O.D.
Na Zelený čtvrtek se hodí polévka z medvědího česneku. | F.O.O.D.
Výborná je špenátová polévka se ztraceným vejcem. | F.O.O.D.
Zelené je i avokádo, dejte si ho třeba na toastech s uzeným lososem. | iStock
Na Velký pátek je ideální bramboračka. | F.O.O.D.
Dát si můžete i lososa. | iStock
Na Bílou sobotu se peče mazanec. | istock
Beránek se peče z piškotového těsta. Nebo také z tvarohového, pak je krásně vláčný. | istock
Bylinková nádivka s mandlemi | F.O.O.D.
Pletýnky mohou být také hezkou velikonoční ozdobou. | istock
Slavnostní tabule na Boží hod velikonoční | istock
V neděli už si můžete dát i maso, například jehněčí kotlety. | istock
Vařená vejce mají v kuchyni široké využití. Přidejte je třeba do polévky šmigrustovky. | iStock
Až nebudete vědět, co s vařenými vejci, zkuste je upéct nebo osmažit v masových koulích. | iStock
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...