Na pražské Ladronce probíhá F.O.O.D. piknik, slavíme 10 let časopisu
Festivalů dobrého jídla není nikdy dost! Oslavte konec prázdnin právě teď na sedmém ročníku F.O.O.D. pikniku, kde se představí přes 100 českých farmářů i začínajících prodejců.
Časopis F.O.O.D. slaví desáté narozeniny a stejně jako každý rok – stylově na F.O.O.D. pikniku. „Deset let je pro časopis velká událost. Jsou to první kulaté narozeniny, které je třeba oslavit,“ říká šéfredaktorka časopisu Jana Vašáková.
„Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci v Korunní pevnůstce.“
Akce začíná úderem jedenácté hodiny dopolední a pro návštěvníky jsou připraveny piknikové koše plné delikates a lahodných potravin od generálního partnera Kaufland Česká republika, které můžete zakoupit za cenu 300 Kč nebo 500 Kč s piknikovou dekou, která vám zůstane.
Jak to na F.O.O.D. pikniku vypadá právě teď, sledujte ve videu ZDE >>>>
A co dalšího vás na F.O.O.D. pikniku čeká?
• Kuchařská show známých šéfkuchařů
• Živá hudební vystoupení
• Velký dětský koutek
• Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
• Ochutnávky produktů od partnerů
• Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
• Chill out zóna
Vařit budou:
Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese.