Cuketové rizoto – dobrota ze 100% rostlinných surovin

Cuketové rizoto – dobrota ze 100% rostlinných surovin
Autor: Shutterstock
15. září 2021 • 06:00
Prezentace klienta • 

Nová Rama 100% rostlinná alternativa másla, vyrobená výhradně z rostlinných surovin, je nejen lahodná, ale má stejné vlastnosti jako máslo. Je to tedy skvělá volba pro lidi s nesnášenlivostí některých složek potravy, pro vegetariány a vegany nebo pro ty, kteří si jednoduše více uvědomují dopad potravin, které jedí, na životní prostředí.

S novou Ramou můžete péct a vařit stejně jako s máslem. Můžete na ní smažit zeleninu nebo péct křupavé pochoutky, připravit jemnou a lesklou omáčku, nadýchané a voňavé pečivo, ale také ji namazat do lahodných sendvičů. Vyzkoušejte všestrannost nové Ramy s naším receptem na snadné a rychlé jídlo na konec léta.

Autor: Upfield ČR, spol. s r.o."

Cuketové rizoto

Suroviny:

  • 300 g rýže na rizoto
  • ½ červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 mrkve
  • ½ cukety
  • ¼ celeru
  • 1 vrchovatá lžička cukru
  • 50 g Ramy 100% rostlinné alternativy másla
  • 3 lžíce sušeného droždí
  • 1 litr zeleninového vývaru

Osmažte rýži na trošce Ramy, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Přilijte víno a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a poté postupně přilévejte vývar. Mezitím v jiné pánvi smažte s trochou cukru všechnu nakrájenou zeleninu kromě cukety. Na tento recept se nejlépe hodí malé nebo střední cukety. Rozkrojte cuketu podélně a znovu napůl. Ze čtvrtek cuket odstraňte semínka, cuketu nakrájejte na plátky a ty osmažte. Všechnu osmaženou zeleninu přidejte k rýži. Povařte, odstavte a přidejte Ramu a droždí. Přiklopte na 2-3 minuty, zamíchejte a hotovo, máte 100% rostlinné rizoto!

Tip: Zkuste toto jídlo ozvláštnit přidáním rajčat nebo hub.