Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
4
/
11
Prohlédnout znovu
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Předchůdcem slavného croissantu je Kipferl pocházející od našich rakouských sousedů.
|
profimedia
Croissant je máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta.
|
iStock
Do světa se dostal zcela náhodou v 18.století, když si rakouský důstojník August Zang otevřel v Paříži vídeňskou pekárnu, kde dopřával Francouzům nejrůznější vídeňské speciality včetně sladkých rohlíků Kipferl.
|
iStock
Samotný název „croissant“ v češtině znamená „půlměsíc“.
|
iStock
Ve Spojených státech se podává často s polevou a náplní.
|
iStock
Dopřejte si francouzskou tradici v podobě croissantů s mandlovou náplní. Sladká náplň je připravovaná z másla, moučkového cukru, žloutku a mletých mandlí.
|
iStock
Slaná varianta francouzských croissantů si vás získá od prvního sousta.
|
F.O.O.D.
Zbydou-li vám croissanty z předchozího dne, pak je využijte a vsaďte na zapečené croissanty. s krémovým sýrem a ovocem.
|
F.O.O.D.
Croissanty
|
iStock
Zbylé croissanty můžete zapéct s kadeřávkem, žampiony a červenou cibulí.
|
F.O.O.D.
Video se připravuje ...