Jak nahradit droždí při pečení: Vsaďte na kvas nebo brambory a pivo!
1
/
20
Prohlédnout znovu
Jak nahradit droždí při pečení: Vsaďte na kvas nebo brambory a pivo!
Čerstvé pekařské droždí poznáte tak, že má světle krémovou barvu, lasturový lom, snadno se drobí a příjemně voní
|
iStock
Opravdová kvalita droždí se pozná až po jeho smísení s ostatními surovinami přímo v těstě
|
iStock
Lívance bez droždí jsou dnes již naprosto běžné
|
F.O.O.D.
Čerstvé droždí je třeba skladovat při optimální teplotě okolo 5 °C, jen tak si udrží své vlastnosti
|
iStock
Výhodou instantního droždí je, že ho můžete skladovat při pokojové teplotě až dva roky
|
iStock
Lívance bez droždí vám nevoní? A zkoušeli jste už vafle?
|
iStock
Běžně prodávaná kostička čerstvého pekařského droždí váží 42 gramů. Toto množství je doporučené použít na 1 kilo mouky
|
iStock
Na domácí droždí použijte pivo nejlépe nefiltrované
|
istock
Vyzkoušejte nekynuté lívance, budou vám chutnat taky
|
iStock
Vinný kámen nahradí při smíchání s kypřicím práškem kyselou složku a moučník vám v troubě nádherně vyběhne
|
iStock
Vyzkoušejte křehký slaný koláč. Poslouží jako svačina, snídaně i jako lehký oběd
|
F.O.O.D.
Pokud budete mít doma k dispozici chlebový kvásek, nebudete už muset droždí kupovat
|
iStock
Uvařené brambory můžete použít na domácí droždí
|
iStock
Z kynutého těsta snadno připravíte i všemi milované skořicové šneky
|
iStock
Když už víte, jak chybějící droždí nahradit, můžete si upéct třeba kynuté buchty
|
iStock
Upečte místo rohlíků dokonalý slaný koláč
|
F.O.O.D.
Pustit se teď můžete i do pečení velikonočních věnečků z kynutého těsta, které spolu s obarvenými vajíčky poslouží i jako hezká dekorace
|
iStock
Chlebový kvas založíte během pár dní
|
iStock
Domácí kvas založte z mouky a vody nebo použijte jako základ ovocnou vodu
|
iStock
Domácí droždí můžete připravit z piva a brambor
|
iStock