Logo magazínu

Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou

5 / 8
Prohlédnout znovu

Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou

Nakládané kyselé okurky jsou doslova naším národním pokladem | iStock
Video se připravuje ...
Domácí zavařování se vyplatí, nejenže ušetříte, ale navíc si okurky ochutíte podle svého | iStock
Zavařené kyselé okurky podáváme k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské ptáčky, znojemskou omáčku ani spoustu pomazánek. Jsou neodmyslitelnou součástí obložených talířů a mís | iStock
Receptů na lák jsou stovky, někdo rád okurky kyselejší, další sladší, jiný zase pikantnější. Obvykle v nich však nikdy nechybí kopr | iStock
Vychytávkou zkušených hospodyněk, která má zajistit křupavost okurek i po delším skladování, je přidání čerstvě utrženého listu s vysokým obsahem taninů (tříslovin). Sáhnout můžete po listech rybízu, višně, vinné révy, ale například i dubu | iStock
Pár stroužků česneku dodá okurkám šmrnc | iStock
Nakládat nemusíte jen celé okurky, klidně je nakrájejte třeba na kolečka nebo na špalíčky. Kromě nakládaček takhle můžete zpracovat i polní okurky, hadovky a přerostlé nakládačky | iStock