Logo magazínu

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani

2 / 16
Prohlédnout znovu

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani

Kaše z fermentovaných ovesných vloček | iStock
Domácí kysané zelí | iStock
Kimči je doslova zázračný životabudič. | iStock
Miso pasta je skvělá nejenom do polévky. | iStock
Kefír je zdravý a plný vitaminů. Ne nadarmo se mu říká tekuté zlato. | iStock
Kombuchu můžete před podáváním dochutit i ovocnou šťávou. | iStock
Kombucha patří mezi fermentované výrobky, u nichž je velká pravděpodobnost, že migrénu spustí. | iStock
Video se připravuje ...
Tempeh se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. | iStock
Fermentovat se dá i naklíčený oves. | iStock
Z naklíčeného fermentovaného ovsa se vyrábí zdravý dezert Ovsánek. | Se souhlasem Semix Pluso
Ovsánek se dá koupit i ve verzi s vysokým obsahem bílkovin. | Se souhlasem Semix Pluso
Video se připravuje ...
Na přípravu kaše použijte mleté ovesné vločky, které stačí zalít vodou a nechat stát při pokojové teplotě 8–12 hodin. | iStock
Kaši z fermentovaných ovesných vloček můžete doplnit i sušeným ovocem. | iStock
Příprava kaše z fermentovaných ovesných vloček je velmi jednoduchá a můžete si ji doplnit podle vlastní chuti. | iStock