Je tu druhá postní neděle zvaná Pražná. Víte, z čeho se dělá tradiční pokrm pražmo?
3
/
11
Prohlédnout znovu
Je tu druhá postní neděle zvaná Pražná. Víte, z čeho se dělá tradiční pokrm pražmo?
Naklíčená obilná zrna
|
iStock
Naši předkové dobře věděli, že klíčky různých semen jsou hlavně na konci zimy zdrojem cenných látek.
|
iStock
Ideální na klíčení je pšenice špalda.
|
iStock
Oukrop je jednoduchá polévka z česneku utřeného se solí, chleba a kousku sádla, které se zalijí horkou vodou.
|
Instagram/sarkaskachova
Video se připravuje ...
Postní pokrm připravovaný z krup, zvaný kočičí svatba
|
iStock
Pučálka
|
Instagram/lucie_uksova
Během půstu se často jedly kroupy.
|
iStock
Postní jídlo šoulet se připravuje z krupek.
|
recepty.cz
Video se připravuje ...
Základem jídelníčku byly i brambory a kořenová zelenina.
|
iStock