Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson není jen herečka a ikona devadesátých let. I když v poslední době přitáhla pozornost světa změnou image, její návrat na obrazovky má tentokrát úplně jinou podobu. Přichází jako kuchařka. V pořadu Pamela vaří s láskou zve diváky do své kuchyně, aby spolu s ní objevili kouzlo rostlinné gastronomie, udržitelný životní styl a radost z jednoduchého vaření.
Pamela Anderson se nikdy nebála proměn. Byla sexsymbolem, herečkou, aktivistkou i matkou. A teď se představuje v další, klidnější roli. Jako žena, která nachází štěstí v obyčejných věcech. Po letech strávených v centru pozornosti se rozhodla zpomalit a vrátit ke kořenům, a to doslova. Ve svém kanadském domě na pobřeží ostrova Vancouver pěstuje zeleninu, bylinky i jedlé květy a z nich připravuje pokrmy inspirované přírodou. To vše mohou televizní diváci vidět v novém pořadu nazvaném Pamela vaří s láskou (vysílá TV Paprika každou sobotu od 15.20 hodin), který není jen o jídle, ale i o životním stylu, který dává smysl. Herečka v něm mluví o vztahu k přírodě, o zvířatech, o domově i o životních změnách. A samozřejmě v něm i vaří a peče.
Máte rádi koláče s ovocem? Toto je ten nejjednodušší, který můžete obměňovat podle ovoce, které máte právě k dispozici:
Zdroj: Recepty.cz
Herečka, která miluje zeleninu, ovoce a bylinky
Pamela Anderson vždy bojovala za práva zvířat, přírodu a změnu klimatu. A už dávno chtěla dělat televizní show zaměřenou na veganskou kuchyni. Dokonce to zkoušela před 30 lety v USA. „Tehdy mi ale řekli, že o rostlinném vaření nikdo nechce slyšet. Teď se ten čas konečně naplnil,“ řekla v rozhovoru pro kanadskou televizní společnost Flavour Network. V pořadu Pamela vaří s láskou si tak plní svůj dávný sen – vařit, objevovat a sdílet. Do své útulné stodoly zve michelinské šéfkuchaře i kulinářské inovátory z celého světa, kteří s ní připravují jídla založená na čerstvých, udržitelných surovinách. Není to jen kuchařská show, ale příběh o životě vyprávěný prostřednictvím jídla. Pamela se ale vyhýbá označení „vegan“. Jak sama říká: „My prostě oslavujeme zeleninu. Takhle prostě jíme.“
Chcete vyzkoušet některý z receptů Pamely Anderson? Upečte si její veganské koláčky s hruškami:
Hruškové galetky podle Pamely Anderson
Hrušková galetka podle Pamely Anderson
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 3 hrnky hladké mouky
- 3/4 lžičky soli
- 3/4 hrnku + 2 lžíce veganského másla nebo rafinovaného kokosového oleje, lehce zmraženého a nakrájeného na kousky
- 3/4 hrnku ledové vody
Na náplň:
- 4–5 malých hrušek, nakrájených na tenké plátky
- 2 lžíce škrobu (Pamela používá tapiokový)
- 1/4 šálku krupicového cukru
- 1 lžičku mleté skořice
- 1/4–1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 lžíci likéru Amaretto
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 3/4 šálku mandlového másla
- 1/2 lžičky hrubé soli + na posypání
- 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje
- 1/2 šálku mandlí ve slupce, nakrájených
- třtinový cukr
Postup:
1. Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte nakrájené máslo (kokosový olej) a za postupného přidávání ledové vody zpracujte rychle hladké těsto (množství vody upravte podle potřeby). Těsto zabalte do fólie a nechte ho alespoň hodinu nebo přes noc odležet v ledničce.
2. Hrušky promíchejte se škrobem, cukrem, skořicí, kardamomem, amarettem a vanilkou.
3. Předehřejte troubu na 200 °C a umístěte rošt do spodní třetiny trouby. Velký plech vyložte pečicím papírem.
4. Těsto rozdělte na 6 dílů a každý rozválejte na kruh o průměru asi 20 cm. Každý kruh rovnoměrně potřete máslem (nechte 2,5cm okraje volné), posypte ho trochou soli a rozložte na něj hruškovou náplň. Okraje těsta přehněte směrem do středu.
5. Galetky přeneste na plech, potřete je rozpuštěným kokosovým olejem a posypte plátky mandlí, třtinovým cukrem a, pokud chcete, trochou hrubé soli. Pečte 50 minut dozlatova. Před podáváním nechte galetky úplně vychladnout.
A co třeba koláč s hruškami (nebo jablky) a tvarohem?
Zdroj: Videohub, CNC
Zdroj: TV Paprika, Flavournetwork.ca