Bůček na grilu, žebra i rump steak: Tři recepty na grilované maso | Magazín | Recepty.cz

Grilovaný bůček s tymiánem, žebra s vínem a jednoduchý rump steak: Tři letní šťavnaté recepty

20. července 2019 • 00:00

Teplé počasí vysloveně láká k příjemnému posezení na zahradě, k němuž neodmyslitelně patří dobré jídlo. Ať jste se rozhodli pro klidnou večeři s rodinou nebo pořádáte party pro spoustu přátel, určitě dumáte, jakou pochoutkou strávníky potěšíte. Redakce Blesk Vaše recepty pro vás připravila tři tipy na letní grilování, díky kterým zazáříte.

Grilovaný bůček s tymiánem

Prorostlý pikantní bůček s tymiánem je dobrota, na které si jistě pochutná každý milovník masa. Tymián masu dodá nezaměnitelnou chuť a aroma. Příprava je snadná a vcelku rychlá. Počítejte však s tím, že pro ideální chuť je potřeba naložit maso do marinády s alespoň hodinovým předstihem, takže pokud čekáte hosty, připravte si vše ještě před jejich příchodem, ať zbytečně nehladoví. Zatímco se maso marinuje, můžete se v klidu věnovat dalším přípravám – ať už se jedná o drobné občerstvení nebo dobré pití, bez kterého se žádná party neobejde. Jakmile vaši hosté dorazí, roztopte gril a naložené maso opečte. Zbylou marinádu využijte na potírání masa během grilování. Maso pak bude mít ještě intenzivnější chuť.

Grilovaný rump steak

Jestliže hledáte něco lahodného a zároveň rychlého na přípravu, vyzkoušejte grilovaný rump steak, jehož příprava vám zabere zhruba půl hodiny. Omyté maso ochucené jen solí a pepřem jednoduše ogrilujte z obou stran, potřete směsí oleje, citronové šťávy a nastrouhané kůry a nechejte na chvíli odpočinout v alobalu. Po pár minutách jej vybalte a šťavnatý steak je na světě! Za vlahých letních večerů ho oceníte především v kombinaci s dokonale vychlazenou zeleninovou salsou.

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Pokud jste si souhru slano-sladkých chutí, které přináší kombinace masa a ovoce, oblíbili, vyzkoušejte netradiční recept na grilovaná žebra s vínem a brusinkami. Příprava není nijak složitá, nicméně časově náročnější. Odměnou za vynaložený čas vám však bude skvělá pochoutka, po níž se budou všichni strávníci olizovat až za ušima. Maso nejprve uvařte a poté naložte do marinády, ve které nechte žebírka alespoň hodinu. Potom už je načase roztopit gril a maso z obou stran dobře opéci. Během grilování jej nezapomeňte potírat zbylou marinádou. Pokud jste si jí připravili dostatečné množství, můžete část svařit na hustou omáčku, kterou budete k hotovým žebrům podávat.

Více receptů na steaky i žebra na grilu najdete v červencovém čísle Blesk Vaše recepty.

Už máte červencové číslo Blesk Vaše recepty jen za 9,90 Kč? Najdete v něm nejen recepty na dokonalá žebra a steaky, ale také tradiční dezerty z francouzských cukráren

Autor: Blesk Vaše recepty, Ilona Dobrovolná