10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!

27. června 2018 • 22:00

Léto je v plném proudu a na zahrádce nám začíná dozrávat všemožné ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé třešně, které rozjasní každý pokrm. Už víte, jak úrodu ze zahrádky zužitkovat, nebo stále hledáte inspiraci? Těchto 10 receptů s třešněmi se vám bude zaručeně hodit!

Dezerty z třešní jsou nestárnoucí klasika, spojující sladké i lehce kyselé chutě. Pokud vás některý z našich tipů zaujal, konkrétní recept se zobrazí po kliknutí na název pokrmu.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina v létě nikdy nezklame. Je rychlá, nadýchaná a nenáročná na výběr ingrediencí. Ať už se pustíte do klasiky s třešněmi nebo vyzkoušíte višně, bude vždy chutnat dokonale! Pokud chcete bublaninu trochu odlehčit, zkuste bublaninu s bílým jogurtem. Bílou mouku můžete z poloviny nahradit špaldovou moukou, ubrat na cukru a zdravější varianta oblíbeného dezertu je na světě.

Třešňový koláč

Cheesecake je jeden z nejoblíbenějších dortů, ale s třešněmi je ještě lepší. Obzvlášť chutný je tento cheesecake s třešněmi a drobenkou. Tvarohová chuť se krásně doplní s třešněmi a drobenka dezert hezky osladí.

Malinkaté zákusky potěší především ke kávě nebo jako příjemný dezert po obědě. Pokud jste zatím nezkoušeli kombinaci třešní a mandlí, budete okouzleni a budete se k ní rádi vracet. Zkuste proto mandlové koláčky s horkými třešněmi!

Pro slavnostní příležitosti na oslavu narozenin či svátku není od věci upéct si lahodný dort s třešněmi a makovým krémem. Pokud máte možnost, třešně si nasbírejte z vlastní zahrádky, určitě bude chutnat o mnoho lépe.

Někdo dá přednost spíše třešňovému koláči, který může být snazší na přípravu, nicméně z třešňových blondies budete absolutně uneseni! Do buchty můžete použít místo klasické jemně mletou špaldovou mouku. Blondies budou hned zase o něco zajímavější.

Tvarohový koláč s třešněmi

Pokud ale máte rádi klasiku, zkuste jednoduchý koláč s třešněmi a drobenkou nebo tvarohový koláč s třešněmi. K němu podávejte smetanu se skořicí a medem. Tvaroh můžete použít také u lehkého tvarohového krému s třešněmi nebo třešňového závinu. Závin sice známe spíše z jablek, ale věřte, že i třešňová varianta je výborná. Třešňový závin je vynikající jak horký, tak i vychlazený.

Třešňová marmeláda

Sezóna zavařování je tu letos s předstihem, tak na nic nečekejte a zavařte třešně do fantastické třešňové marmelády. Recept na třešňový džem s rybízem nebo višňovou marmeládu se vám v létě budou také zaručeně hodit.

Autor: Tereza Langmajerová, KF