Výborný recept na gril: Steak se sójovou omáčkou a medem

21. června 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Čas grilování už je v plném proudu, a tak pokud jste letos ještě nic na grilu neochutnali, je na čase to napravit. Začněte třeba s naším receptem, který vás přesvědčí, že marinování masa nemusí být složitá a časově náročná záležitost.

Marinování má dva základní úkoly: dodat masu chuť a zajistit, aby se lépe opékalo. Níže popsaná marináda ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a medu skvěle ochutí jak steaky, tak jakékoliv jiné jemné maso, jako je kuře či tuňák. Novinkou pro vás možná bude, že není potřeba maso nakládat den předem. Marinádu si můžete připravit pár desítek minut před grilováním.

Marináda se sójovou omáčkou

Ingredience:

  • ¼ šálku sójové omáčky Kikkoman
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička medu
  • ½ lžičky mletého česneku
  • čerstvě mletý pepř podle chuti
  • šťáva z ½ limetky (nebo citronu)

Autor: shutterstock.com"

Ještě před přípravou marinády zapalte dřevo nebo spusťte plynový gril. Než se rozehřeje, smíchejte všechny složky a přidejte více toho, co vám chutná. Každý steak v omáčce otočte a nechte ho v ní ležet, dokud se gril nerozpálí (pět až deset minut). Pak maso vezměte a grilujte, lžící můžete omáčku nanést ještě nahoru na něj.

Důležité jsou kvalitní ingredience

Jistě je vám jasné, že kvalita surovin má velký vliv na výsledný pokrm. Jelikož je ve výše uvedeném receptu největší podíl sójové omáčky, hodně záleží právě na ní. Do receptu jsme uvedli sójovou omáčku Kikkoman, s níž je marináda skutečně delikátní. Pokud použijete jinou, výsledek nemůžeme zaručit.

Podívejte se na video s dalším skvělým receptem:

Sójová omáčka Kikkoman je bez konzervantů, vyrobená ze sójových bobů, pšenice, vody a soli. Výraznou chuť jí dodává až 300 různých vůní, které vznikají při procesu výroby. Jelikož se vůně pohybuje někde na pomezí mezi světlými a tmavými sójovými omáčkami, lze ji používat do receptů, které využívají jakoukoliv z obou variant.

Kikkoman patří mezi japonské sójové omáčky neboli „shoyu“, jež mají nižší obsah soli než jejich čínské alternativy. Omáčka se dodnes vyrábí podle historického japonského receptu, a to nejen přímo v Japonsku, ale také v Singapuru, USA, Číně, Tchaj-wanu a Nizozemsku.

Autor: Kikkoman"

Speciality značky Kikkoman je možné používat na marinování grilovaných pokrmů rovněž samostatně bez dalších přísad. Zejména omáčka Teriyaki je vhodná pro marinování ryb, masa i zeleniny. Pamatujte tedy, že přípravou masa na gril nemusíte strávit mnoho času. Stačí si vybrat správné produkty, díky nimž nebudete muset dlouho přemýšlet, jaká chuť marinádě chybí. Výrazná omáčka vše vyřeší.