Sezóna zavařování a džemů se blíží, chystáte se na ni i vy?

Sezóna zavařování a džemů se blíží, chystáte se na ni i vy?
Autor: Shutterstock
25. května 2017 • 00:00

Dříve bylo zavařování a výroba marmelád rodinnou tradicí skoro v každé domácnosti. Po revoluci přišel zavařovací útlum a dnes, kdy se lidé vrací k domácím plnohodnotným surovinám a pokrmům, je výroba džemů nebo marmelád opět velkým hitem. Co vše se dá použít a jak na to?

JAHODOVÝ DŽEM

Léto 35 MINUT

Přísady NA 4 SKLENIČKY à 200 ml

Suroviny

750 g jahod, očištěných a nakrájených na kousky

300–500 g krupicového cukru

špetka kyseliny citronové

Postup

Jahody pozvolna vařte zhruba 25 minut. Přidejte cukr podle toho, jak jsou jahody sladké, a ještě 5 minut povařte, aby džem zhoustl, ke konci přidejte kyselinu citronovou. Džem nalijte do připravených sklenic, uzavřete je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Celý recept si také můžete prohlédnout zde.zde.

Nakupujte v PENNY a získejte kuchyňské sklenice Bormiolli vhodné k zavařování, servírování i skladování potravin.

Autor: komerční prezentace