Přílohy, ze kterých vykouzlíte hlavní chod? Brambory, čočka i kuskus!

5. května 2017 • 13:08

Přemýšlíte nad tím, co si udělat k obědu, a nechcete dělat velké jídlo? Postačí vám obyčejná příloha, která je správně okořeněná a ochucená.

Indická čočka dhal

Červená čočka je snadná na přípravu, rychle se vaří a nenadýmá. Určitě si na ní pochutnáte jen tak s máslem, ale výborná je i na indický způsob, který je plný koření a zeleniny.

Kus kus

Pokud se vám nechce nic vařit a čekat u plotny, aby vám jídlo neuteklo z hrnce, kus kus je výborná volba. Stačí ho jen zalít horkou vodou a nechat chvíli stát a po chvíli nabobtná. Pak stačí kus kus jen dochutit o koření, zeleninu, sýr a další.

Pečené brambory s cibulí

Brambory jsou typickou přílohou skoro ke všemu. Stačí je oloupat a nakrájet na kolečka, potom opéct s cibulí a dochutíme smetanou s česnekem.

Prominentní rýže

Stejně jako brambory, tak i rýže se hodí k většině pokrmů a nemusí být zrovna z dálného východu. Jednoduchou rychlovkou je rýže s vajíčkem a cibulí, jemně usmažená na pánvičce.