Nejlepší bábovka? Tvarohová, banánová nebo olejová!
Nadýchaná, bez prasklin a správně vláčná – tak má vypadat dokonalá bábovka. Jestli bude z tvarohu, oleje nebo banánového těsta, je už jenom na vás. Abyste ji úspěšně upekli již napoprvé, máme pro vás několik tipů a receptů, díky kterým se povede. Tak hurá do toho!
Vláčná tvarohová bábovka
Jsou na vás klasické bábovky moc suché? Přidejte do těsta tvaroh nebo jogurt, který bábovku zjemní a těsto bude vláčné. Obměnit ji můžete čokoládovou polevou, kterou do sebe tvarohová bábovka nasákne, a z obyčejného moučníku tak vykouzlíte neobyčejně skvělý dezert!
Hrníčková bábovka
Recept na takzvanou hrníčkovou bábovku ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí. Na její přípravu budete potřebovat jednu velkou mísu a hrnek na odměřování surovin. Zvládnete ji tedy i v minimálně vybavené kuchyni.
Podívejte se, jak udělat rychlou bábovku:
Šlehačková bábovka
Máte doma šlehačku, která už se blíží k datu spotřeby? Upečte z ní bábovku! Těsto rozdělte podle receptu na dvě části – s kakaem a bez kakaa. Vykouzlíte tak klasickou „mramorovou“ šlehačkovou bábovku.
Ořechová bábovka
Pokud máte rádi oříšky, upečte si křupavou ořechovou bábovku s vlašskými ořechy. Jsou sice dražší, ale na pečení ideální. Použít můžete i lískové nebo pekanové.
Rychlá banánová bábovka
Banány jsou další zdravá surovina, která zaručí, že bábovka nebude suchá. A protože jsou banány sladké samy o sobě, není potřeba přidávat tolik cukru. Přesvědčte se a vyzkoušejte ověřený recept na banánovou bábovku!
Přečtěte si: Co nevíte o banánech? Léčí srdce i kosti!
Olejová bábovka
Pokud se chystáte na odpolední moučník a zrovna nemáte v lednici máslo, nezoufejte! Bábovku upečete i bez něj, aniž byste se museli bát, že sebe a své hosty ošidíte. Olejová bábovka je léty prověřený recept, který vám usnadní práci a navíc ušetříte.